Автоматски вентил за воздух Caleffi

 Карактеристики ( Врската: 3 / 8 "М, Материјал од кои е изработен : месинг EN 12.165 CW 617 N, хром , Материјал на заптивката: високо отпорна на еластомер, Медиум: вода, гликол,  Содржината на гликол: 50%, Работна температура: - 30-180 C, Максимален работен притисок: 10 barМаксималната крајниот притисок на 5 бари.

 Соларна пумпа

Важен елемент на соларни системи се соларната пумпа група .Соларната  пумпа група ги содржи сите потребни елементи (со панели, контролен сад, соларен  воздушен  вентил и експанзионен сад), кои се потребни за нормално функционирање на Сончевиот систем.

 

Диференцијален Термостат

 Овозможува:Контрола на температурата  на PTV, регулирање на колекторското коло (до 2 посебни колекторски кола), регулирање  на акумулацијата на дополнителни котел, регулирање на електрогрејачот, заштита на циркулациона пумпа од прекумерна температура, дисплеј на примената  сончева  енергија во kWh се испишува на сензорот.