Соларни бојлери се  со следниве димензии: 80,120, 200, 300 и 600 литри, наменети за греење и акумулацијата  на топла вода со користење на сончевата енергија, водата во бојлерот се загрева. Бојлерите се изработени од нерѓосувачки челик, кои гарантира високи хигиенски услови. Користење на денешна технологија, и докажани технички решенија направени со употреба на достапните извори на енергија. Посебна вредност набојлерот  е интегрираната автоматска контрола, која управува и ги поврзува сите овие карактеристики во автоматизиран процес. Тие се направени во согласност со ISO 9001/2000.